Topic-icon USMLE sınavlarında 300'lük puan sistemindeki puanımız ne kadar önemlidir?

13 years 5 months ago #1 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazanmıştınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması nedeniyle 15 puan daha eklenmiştir.


Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
13 years 5 months ago #2 by umc
Burda bir karışıklık olmuş gibi geldi bana.

Soruyu soran onur soruyu "300'lük puan sistemindeki puanımız ne kadar önemlidir?" şeklinde sormuş. "skorların kabülde önemi nedir" diye sormamış.

meral de soruya "300 tabanlı sistemin 99 lu tabana göre daha hassas bir ölçer" olduğunu söylemiş ki bu doğru cevaptır.

ikilik sistemde her 95 aynıdır, ama bunların 3 lük sistemdeki sayıları farklıdır. Olayın teknik tarafı budur.

Skorlar onurun dediği gibi hiçbir branş için tek belirleyici olamaz. ABD'de sistemin derinlemesini nasıl işlediğini iyi bilmeyenlerin uzaktan skorlara bağımlı bir sistem olduğunu algılamaları yaygındır. Ama meral de zaten bu konuya girmemiş temelde.

Skorların başvurudaki önemi konusu bu başlık altına karıştırmaya gerek yok. Bu sorunun cevabı değil çünkü. O nedenle bu başlığı kilitleyip soru bankasına taşıyorum. Teşekkürler !

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 5 months ago #3 by onur
Ben kendi adıma bu konuda tam olarak böyle düşünmüyorum. Çünkü Ulaş Abi'nin defalarca bahsettiği gibi ATUS süreci çok ayaklı bir sistem. Dolayısıyla iki tane 99 alan aday arasında tercih yapacakları zaman bu kişilerin LOR'ları, Amerika'daki staj deneyimleri ve amaç mektupları daha ön plana çıkar diye düşünüyorum tabi rakamlar arasında çok büyük 10-20 puan gibi farklar varsa ama 40-50 puanlık farklarda belki değerlendirme farklı olabilir.

Ayrıca bence büyük bir ihtimalle bu iki aday arasında karar verileceği zaman bence artık skorlar konuşmaz, ikisine de görüşme fırsatı verilir ve bu fırsatı en iyi değerlendiren kişi bu konuma getirilir şeklinde düşünmekteyim.

Yani 99 almış iki kişi için arada çok uç puan farkları yoksa(ki bazen olsa bile) 300'lük puan sistemindeki puanları çok belirleyici değil diye düşünüyorum.

Nitekim ben soru bankasına bu soruları sorduğum sırada tam üye değildim ve tüm forumları okuma fırsatı bulamamıştım, ama şimdi hepsini okumuş olarak bazı konuları daha çok netleştirdim.

Ulaş Abi bu konuda:

Puanların bu kadar ön plana çıkarılmasını başarısız olup başarısızlığını puanlarına dayandırmak isteyen kişilerin uydurduğunu söylemişti.

Özellikle bu puanın çok önemli olduğu mitlerinin Hindistan'lılar arasında yaygın olduğunu da eklemişti.

Yani kimse sizi 250 alarak değil 240 alarak 99 aldığınız için programına kabul etmeyip evinize yollamaz. Eğer yollamışsa ya da 99 aldığınız halde kabul bile almamışsanız bir yerlerde problem vardır.

Kişilik özelliklerinizi doğru yansıtamamışsınızdır, bahsedilen insan ilişkisi mühendisliğini iyi kuramamışsınızdır vb. sebepler.

Bence 300 üzerinden 260 değil 240 aldığım için beni kabul etmediler demek, beni ırkçı oldukları için kabul etmediler cümlesiyle benzerdir.

İtiraf ediyorum ki yukarıdaki benzetmelerin çoğu Ulaş Abi'ye ait ve bu fikirlerim de okuduğum yazıları sonucunda şekillendi ama kendi fikir süzgecimden geçirdiğim zaman da mantıklı buldum.

Yanıtınız için ve katkılarınız için teşekkür ediyorum diğer arkadaşları da bu konuda fikirlerini belirtmeye davet ediyorum.
The topic has been locked.
More
13 years 5 months ago #4 by meral
Mrb,

3 basamakli puanınız değerlendirmede önemli, örneğin 98 alirsiniz ancak 3lu puanınız 99 tabanına yakindir,bu size avantaj getirir. ya da puaniniz 99 olsa da 230 almis kisiyle 270 almis kisinin mulakatta değerlendirmesi elbette aynı olmayacaktir. Hatta bazi bolumler icin 240 ustunu tercih ettiklerini duymustum. Radyoloji gibi..
The topic has been locked.
More
13 years 5 months ago #5 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması durumunda bir 15 puan daha kazanacaksınız.

Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
13 years 5 months ago - 12 years 7 months ago #6 by onur
300'lük puan sistemindeki puanımız ne kadar önemlidir?

Şu ana kadar okuduğum mesajlarda başarı genelde 99 alınıp alınmamasına göre değerlendiriliyordu. Peki 99 alan iki kişi arasında seçim yapılacağında, iki kişi de 99 aldığı için bilgi düzeyleri birbirine yakın kabul edilip başvurularındaki başka basamaklar mı değerlendirilir? Yoksa 300'lük puan sisteminde önde olanın seçilme ihtimali daha mı fazladır?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.271 seconds