Topic-icon USMLE hakkında genel bilgi

13 years 5 months ago #1 by deniz
Replied by deniz on topic USMLE hakkında genel bilgi
Sınavdan kaldığın takdirde-yani barajı geçmediğinde- sınavı tekrar alabilirsin..
Barajı geçtiğin anda 7 yıl boyunca puanınla başbaşasın ne yazık ki..
Bir de şoyle birşey var,eğer gecemedin barajı diyeli..sonra sana donup " sen ilk kerende geçememişsin diyebilme olasılıkları var" buna da hazırlıklı olmak lazım

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #2 by HaRRaNLI
Öncelikele paylaşım için çok teşekkür ederim. Usmle ile ilgili okuduğum her tecrübe ve her paylaşım bana çok şey katıyor.

Sınavlarınızı, belirli bir sistematiği olmakla beraber, kendi belirlediğiniz bir tarihte alabilirsiniz. Herhangi bir sınav sonucunuzun geçerliligi yedi yıldır ve bu süre içinde aynı sınavı bir daha alamazsınız (Mazoşistlere ve/veya not yükseltme niyetinde olanlara sözüm). Oysa ihtisas başvurusu her sene bir kez yapılır (Eylül 1 ile başlayan iki- üç aylık bir dönemde).

Yazınızdaki koyu olarak belirttiğim yerle ilgili geçmişte farklı bir bilgi edinmiştim. 80 barajının olduğu ve bu barajın altında alındığı takdirde tekrar sınava girilebilineceğinden bahsediliyordu. Bu baraj durumu kalktı mı, yoksa siz mi bahsetme gereği duymadınız? Ve eğer bu durum devam ediyorsa her step için ayrı bir baraj mı var, yoksa genel kümülatif bir ortalama mı bu?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 10 months ago #3 by Arda
Replied by Arda on topic USMLE hakkında genel bilgi
Eveet, farzedelim ATUS bitti (ki, asistanlığa başlamak için şart olmadığından; şimdi anlatıp daha fazla laf kalabalığı yapmayacağım üçüncü basamak sınavı var daha) ve okulunuzdan diplomanız, not çizelgeniz, diğer bilumum kağıt kalabalığı da ECFMG’ ye ulaştırıldı, bu kurumca doğrulandı (Verification of Medical Education Credentials). ECFMG sertifikası denilen, aslında “Ülkesinde mezun olduğu kanıtlanan bu hekim, gerekli tüm sınavları da geçti; biz de aldık, kabul ettik. Bundan sonra Amerika’ da tıp uygulamaları yapabilir”in maddi bir ifadesi olan bir kağıt parçaçığını almaya hak kazanırsınız(Çok mu belli oldu, nasıl bir dert sebebi olduğu?). Diplomanızın asıl denklik kazandığı an, işte tam bu andır! Keyfini çıkarınız (soğuk içiniz)!

Cok tesekkur ederız ellerınıze saglık.Ben bu noktada bır soru sormak ıstıyorum acaba yukarıda ozetledıgınız surec yaklasık ne kadar suruyor? tum adımlar ıcın aynı soruyu sorgularsanız cok sevınırım

Tekrar ellerınıze saglık cok guzel bır ozet olmus.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 10 months ago #4 by GAMZE
Replied by GAMZE on topic USMLE hakkında genel bilgi
*** Hiç şüphesiz ki, tüm yazacaklarım; yaşadıklarımın ve düşündüklerimin en öznel biçimiyle damıtılmış halidir, asla genelgeçerlik iddiası yoktur.

O vakit, okuyanlar arasında bu konuda hiçbir fikri bulunmayanlar olabileceğini düşünerek USMLE (Amerika’da Tıpta Uzmanlık Sınavları- ATUS şeklinde kullanacağım yazının bundan sonraki kısmında) sürecini üstünkörü özetlemekle başlayayım. ATUS, isminden de anlaşılacağı üzere tek bir sınav olmayıp, bir ‘sınavlar bütünü’dür. Yabancılar için ayrıca hazırlanmaz, Amerikan tıp öğrencileri ile birlikte aynı sınavlara girersiniz. Biz yabancıların işlemlerini, ECFMG (Educational Commission for Foreign Medical Graduates) denilen bir aracı kurum gerçekleştirir.

Birinci Basamak: Tıbbi temel bilimlerin (anatomi, biyokimya, fizyoloji, patoloji, mikrobiyoloji, davranış bilimleri ve tıp ahlakı…) esaslarına ve uygulamalarına dair çoktan seçmeli (gerçekten “çoktan” seçersiniz, kimi zaman soru seçenekleri “G” ye, “H” ye… kadar gider) yaklaşık üç yüz elli sorudan (7 blok x 48-50 soru ), sekiz saat süren (7+ 1 (on beş dakikalık eğitme süreci ve isteğinize göre tasnif edebileceğiniz kırk beş dakikalık toplam ara süreniz ile birlikte), bilgisayar tabanlı bir sınavdır. Görsel ve işitsel kimi ek ögeleri de (hazırlanmış simülator programda; kalpteki üfürümü nitelendirmek için kalp odaklarını dinleme, tremoru nitelendirmek için video izleme vs) vardır. Bu sınava girmek için Amerika’ da bulunmak ya da mezun olmak gerekmez. Dünyada çeşitli merkezlerde yapılan bu sınav, ülkemizde sadece Ankara’ da yapılmaktadır.

İkinci Basamak: Klinik bilimler sınavıdır; teorik (CK: Clinical Knowledge) ve uygulamalı (CS: Clinical Skills) olmak üzere iki basamaklıdır.

A) İkinci Basamak Teorik Sınavı (Step 2- CK): Özellik olarak birinci basamak sınavına benzeyen, kimi çoktan seçmeli, kimi basamaklandırmalı (gelecek X kadar soruyu bu açıklama üzerinden cevaplayınız gibi), kimi eşleştirmeli yaklaşık dört yüz sorudan(8 blok x 47- 48 soru) oluşan, dokuz saat süren (8+1(eğitim ve ara) ) bir sınavdır. Bu sınava da birinci basamakta olduğu gibi mezun olmadan ve Amerika’ ya gelmenize gerek kalmadan, Ankara’ da girebilirsiniz.

B)İkinci Basamak Uygulamalı Sınavı (Step 2- CS): Hasta rolü yapan, bu iş için özel eğitilmiş, on iki aktör-hastanın (Standartized Patients: SPs) aday tarafından değerlendirilmesinin gerektiği bir sınavdır. Her adaya, hasta başına on beş dakika anamnez alma ve fizik muayene için; on dakika hasta notu yazmak için zaman verilir. Her biri on iki kişilik, iki grup aday aynı anda sınava alınır. Her bir grupta adaylar, kendi aralarında yer değiştirerek sınavı tamamlarlar. Bu sınav da ,yanlış hatırlamıyor isem, sekiz saat kadar sürer ve sadece Amerika’ da beş merkezde (Şikago, Filadelfiya, Atlanta, Huston ve Los Angeles) yapılır. Bu sınav ile , İngilizce yeterliliğiniz, hastaya yaklaşımınız, anamnez alışınız ve hasta notunuz değerlendirilir. Aktör- hastalarınız, gereken soruları sorup sormadığınızı, görüşme sırasındaki hal ve hareketlerinizi ve ,biz yabancı mezunlar için belki de en korkulan kısım olan, İngilizce anlaşma yeteneğinizi ellerindeki özel değerlendirme kağıdında belirtirler.( Bu noktada, ayrıca bir İngilizce sınavı olmadığını özellikle belirtmek isterim) Hasta notunu tek sayfalık özel hazırlanmış bir kağıda, mümkün olduğunca okunaklı (notunuzu bilgisayarda yazabilme imkanı da tanınmıştır) ve ayrıntılı bir biçimde yazarsınız. Bu notlar, aktif olarak görev yapmakta olan hekimlerce değerlendirilir, bu hekimlerin özellikleri ve nasıl seçildikleri büyük bir sırdır (Şaka bir tarafa, ben hangi hekimlerin, nasıl seçildikler gerçekten bilmiyorum. Sınavın pek mistik bulduğum bu yönünün, öyle de kalması için eğilmemişimdir bu konuya belki!)!

Eveet, farzedelim ATUS bitti (ki, asistanlığa başlamak için şart olmadığından; şimdi anlatıp daha fazla laf kalabalığı yapmayacağım üçüncü basamak sınavı var daha) ve okulunuzdan diplomanız, not çizelgeniz, diğer bilumum kağıt kalabalığı da ECFMG’ ye ulaştırıldı, bu kurumca doğrulandı (Verification of Medical Education Credentials). ECFMG sertifikası denilen, aslında “Ülkesinde mezun olduğu kanıtlanan bu hekim, gerekli tüm sınavları da geçti; biz de aldık, kabul ettik. Bundan sonra Amerika’ da tıp uygulamaları yapabilir”in maddi bir ifadesi olan bir kağıt parçaçığını almaya hak kazanırsınız(Çok mu belli oldu, nasıl bir dert sebebi olduğu?). Diplomanızın asıl denklik kazandığı an, işte tam bu andır! Keyfini çıkarınız (soğuk içiniz)!

Sınavlarınızı, belirli bir sistematiği olmakla beraber, kendi belirlediğiniz bir tarihte alabilirsiniz. Herhangi bir sınav sonucunuzun geçerliligi yedi yıldır ve bu süre içinde aynı sınavı bir daha alamazsınız (Mazoşistlere ve/veya not yükseltme niyetinde olanlara sözüm). Oysa ihtisas başvurusu her sene bir kez yapılır (Eylül 1 ile başlayan iki- üç aylık bir dönemde). Basvuru için:

1- Diplomanızın onaylı örneği

2- ECFMG not çizelgeniz (Sertifikanızı almiş olma şartı yoktur. Eşleştirme listelerinin sonlandırılmasından once , ki bu, Şubat ortasına denk gelmektedir (bunu da ayrıca ayrıntılandıracağım) sertifika süreceni tamamlamanız kuramsal olarak yeterlidir.)

3- Dekan Mektubu (Anlamını isminde taşıyan bu kavram, okulunuz dekanlığınca yazılmış (ki, her iki tarafa da kolaylık olması açısından adayın kendisi tarafından hazırlandığı da olur, elbet okul tarafından resmiyete dökülmesi şarttı ile) adayın tıp fakültesindeki başarısının, sosyal ve şahsi özelliklerinin anlatıldığı bir resmi mektubu anlatır. Ülkemizde böyle bir uygulama olmadığından bu mektupların da bir standardı, henüz, yoktur. Yine de her okul, mezunun işini görecek bir belge hazırlamaktadır. Forumumuzda, okulunun bu konuya aşina olmadığından yakınabilecek olanlar için her türlü yardım ve yataklık(!) mevcuttur. )

4- Vesikalık Fotoğraf (Özelliklerini ECFMG ve ERAS (Electronic Residency Application Service) sitelerinde bulabilirsiniz)

5- Tavsiye mektupları (Bu aşamanın, şu anki yorgunluğumu kaldıramayacak kadar önemli olduğunu düşündüğüm için ara verip, bir sonraki yazıda buradan devam etmeye karar verdim.)

Dr.Gamze Balci Camsari
The following user(s) said Thank You: umc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 days ago #5 by Arda
USMLE

(The United States Medical Licensing Examination)

The United States Medical Licensing Examination (USMLE) üç aşamalı (Step 1,2 ve 3) bir sınav olup A.B.D. dışında alınan tıp eğitiminin A.B.D.’de denkliğinin kabul edilmesi için gereklidir.

USMLE A.B.D.’deki eyaletlerin tıp kurullarının oluşturduğu Federation of State Medical Boards (FSMB) ile tıp alanında sınav yapmaya yetkili diğer bir kuruluş olan National Board of Medical Examiners (NBME) tarafından organize edilmekte ve bu kurullara ek olarak yabancı ülkelerde tıp eğitimi görenlerin diploma denkliği ile ilgili bir komisyon olan Educational Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG) in katılımıyla gerçekleştirilmektedir.

USMLE doktorların bilgileri, kavramları ve tıp ilkelerini, hasta tedavisinde güvenli ve etkili bir şekilde uygulamaya geçirebilme yeteneklerini değerlendirmek amacıyla hazırlanmış bir sınavdır. Sınavın üç aşaması da birbirini tamamlayıcı içeriktedir. Sınav ile ilgili bilgilere www.usmle.org adresinden de ulaşabilirsiniz.

Sınav Aşamaları:

USMLE sınavı üç aşamadan oluşmaktadır:

Step 1’in amacı temel sağlık, hastalık ve tedavi mekanizmaları ile ilgili temel biyomedikal kavramları anlama ve uygulama düzeyini değerlendirmedir. Step 1, anatomi, davranış bilimleri, biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, farmakoloji ve psikoloji dalları ile beslenme, genetik vb. konuları içeren sorulardan oluşmaktadır. Test soruları genellikle grafik ve tabloları yorumlama, patolojik ve normal örnekleri tanımlama ve temel klinik tıp bilgisinin uygulanması konuludur.

Ellişer soruluk 7 ayrı soru bloğundan, toplamda da 350 sorudan oluşan bu sınav için tanınan süre 8 saattir. Sekiz saatlik süreye toplam 1 saatlik molalar dâhildir. Her 50 soruluk blok için 1'er saatlik süreler tanınmaktadır. Cevapları kontrol etmek amaçlı geri dönüş sansınız sadece yapmakta olduğunuz soru bloğu için vardır. Sorular gruplanmış halde, belli konulardan peş peşe seklinde değil, farklı konulardan karışım seklindedir. Molalarınızı sadece bloklar arasında alabilirsiniz. Genel olarak direkt bilgi, fakat klinik bağlamda sorgulanır.

ABD'deki tıp öğrencilerinin çoğunluğu sınavın bu basamağına, tıp eğitimlerinin ikinci senelerinin sonunda girerler.

Step 2, hasta tedavisi için gerekli olan koruyucu ve önleyici tıp ile klinik tıp bilgisini anlama ve uygulama seviyesini değerlendirmeyi amaçlar. Step 2 soruları, iç hastalıkları, doğum ve kadın hastalıkları, çocuk hastalıkları, koruyucu tıp, psikiyatri, cerrahi ve diğer yatılı tedavi yolları hakkındadır. Test soruları genellikle klinik vaka örneklerinden oluşur. Verilen örneklerde teşhis, hastalık mekanizmasının tanımlanması, tedavi ile ilgili bilgiyi ölçme amaçlı sorular sorulmaktadır.

Kırkaltışar soruluk 8 ayrı soru bloğundan, toplamda da 370 sorudan oluşan bu sınav için tanınan süre, toplam 1 saatlik mola hakkiniz dâhil, 9 saattir. Sınav kuralları Step 1 ile aynıdır. Bu stepte, soruların başındaki açıklamaların dikkatli okunması çok önemlidir, çünkü sorularda 3 farklı çoktan seçmeli format kullanılmaktadır. Klasik, 5 seçenekli test soruları haricinde, 26 seçeneğe kadar sorulabilen esleştirme soruları da mevcuttur. Bir başka farklı soru biçimi ise; birden fazla seçeneğin doğru olduğu ve bunların işaretlenmesinin beklenildiği “pick N” formatıdır.

Ayrıca, 2004 yılından itibaren Step 2'de yapılmaya başlanan CS (Clinical Skill) sınavı da, Step 3 CS formatında olan, 10-12 vakadan oluşan, bilgisayar tabanlı vaka simülasyon türündedir ve bu sınav da, Step 3 gibi, sadece ABD'deki test merkezlerinde yapılmaktadır.

Step 3 ise hastalarla ilişkilerde bireysel sorumluluğa verilen önem ile ayakta yapılan tedaviler ile ilgili bilgi düzeyini belirleme amaçlıdır. Sınav sırasında bir doktorun çalışması sırasında yapması gereken temel görevler ile ilgili sorular ve bir de bilgisayar destekli vaka simülasyonları yer almaktadır.

USMLE; ana hatları itibariyle – 3. aşamanın faklılığı hariç - TUS’dan kolay bir sınavdır. Türkiye’de TUS’a hazırlananlar klasik TUS kaynakları ile hazırlandıkları durumda rahatlıkla ilk iki aşamayı geçebilirler. Ya da İngilizce USMLE hazırlık kaynaklarını almaları gerekir. Bu kitaplarla ilgili detaylı değerlendirmeler aşağıda linki bulunan sitelerde bulunabilir.

Yaklaşık 500 çoktan seçmeli sorunun olduğu bilgisayar destekli sınav 2 günlük bir sınavdır. İlk 1,5 gün içinde test soruları cevaplandırılır, ardından da 9 adet, bilgisayar tabanlı vaka simülasyon sorusundan oluşan sınav yapılır. Sınavın test sorularından oluşan ilk kısmında, 30-60 dakika süre içinde cevaplanması gereken 25-50 soru arasında değişen bloklar vardır. Sorularda anlatılan klinik durum, ayrıntılı olarak, şekil, şema ve laboratuar verileriyle de desteklenir. Her soru bloğunda sorulanlar kendi içinde birbiriyle ilişkilidir, aynı vakadan birçok farklı soru sorulur. Bu kısmıyla Step1 ve 2'ye göre farklılık göstermektedir.

Sorular; o anda doktorun, sağlık merkezinde, doktor ofisinde, evinde, hastanede veya acil departmanında olduğu gibi, farklı farklı varsayımlar içerisinde sorulur ve o konuma göre cevap vermesi beklenir. Adayın, hangi tür sağlık merkezinde olduğu, pozisyonu ve olanakları ile şartlarının neler olduğu önceden, soru bloğunun basında adaya verilir.

Bilgisayar destekli vaka simülasyonu formatındaki sorular Step 3'te, yeni uygulamaya konmuştur ve sınavın son 3 saat 45 dakikalık kısmını oluşturur. CCS (Computer-based Case Simulations) formatı adı verilen bu kısımda, adayın hasta hakkındaki klinik karar ve hükümleri, test formatına göre çok daha gerçekçi olmaktadır.

Step 1 ve 2'ye göre diğer bir farklılık ta, Step 3'te sorulan 4-5 seçenekli çoktan seçmeli sorularda olumsuz ve negatif ifadelerin de yer almasıdır. “En az, hangisi değildir? Bunların dışında kalan, hariç” gibi kelime ve grupları sorulabilir, fakat vurgulu olması ve dikkat çekmesi için büyük harflerle yazılır.

Adaylar sınavlara her ne kadar istedikleri kadar başvurup katılabilseler de, Step 1, 2 ve 3 sınavlarının tamamının 7 yıllık süre içerisinde verilmesi gerekmektedir. Geçilemeyen steplere yeniden başvuru için, aradan en az 60 günlük bir süre geçmesi zorunluluğu ve 1 yıllık periyotta aynı step için 3 defadan çok başvuru yapılamaması da, başvuru ve katılımdaki diğer sınırlamalardır.

Ocak aylarının ilk 2 haftasında Step 1, 2 CK ve 3 sınavları yapılmaz. ABD ile Kanada'da sınavların en yoğun yapıldığı dönemler ise, Mayıs-Temmuz arası ile Kasım-Aralık arası dönemlerdir.

Basarının faktörlerine gelince; USMLE'de yüksek skor elde edebilmeniz için bilgi düzeyinizi en yüksek seviyeye ulaştırmanızın yanı sıra, USMLE sınav soru tarzları hakkında da bilgili ve deneyimli olmanız gerekmektedir.

USMLE'de basarının diğer önemli faktörü ise sınavda zamanı iyi kullanmaktır.

***USMLE Step 1 veya 2'ye başvurabilmek için, başvuru anında veya sınava gireceğiniz tarih itibariyle;

· LCME Liaison Committee on Medical Education tarafından denkliği kabul edilmiş ABD veya Kanada'daki bir tıp fakültesinin öğrencisi veya mezunu olmak,
· AOA America Oteopathic Association tarafından denkliği kabul edilmiş bir Amerikan tıp fakültesinin öğrencisi veya mezunu olmak,
· ECFMG Educational Commission for Foreign Medical Graduates tarafından denkliği kabul edilmiş ABD dışındaki bir tıp fakültesinin öğrencisi veya mezunu olmak, koşullarından birini taşıyor olmanız gerekmektedir.
Step 1 ve Step 2 için başvurularda; tıp eğitimini ABD ve Kanada'da almış olanlar NBME, diğer tıp fakültelerinden mezun olanlar ise ECFMG kanalını kullanabilirler.

***USMLE Step 3'e başvurabilmek için ise;
· Step 1 ve Step 2 sınavlarını geçmiş olmak,
· Tıp Doktoru (MD Medical Doctor) veya eşdeğer bir dereceye sahip olmak,
· Başvuruda bulunduğunuz lisans kurulunun istediği özellikleri taşıyor olmak,
· ABD dışındaki tıp fakülteleri mezunları için ECFMG Educational Commission for Foreign Medical Graduates tarafından istenen niteliklere sahip olmak, şartlarını taşıyor olmanız gerekmektedir.
Step 3 için başvurularda; eyaletler arası lisans başvuru şartları farklılıklar gösterdiğinden, başvuru yapacağınız eyaletin tıp kurulu ile temasa geçebilir veya FSMB Federation of State Medical Boards kanalını kullanabilirsiniz.

ECFMG sertifikasına ek olarak bazı eyaletler, yabancı adayların, FLEX Federation Licensing Examination'u geçmesini beklemektedirler. Eyalet tıp dairelerinin yönettiği, temel tıp bilimleri ve klinik uygulamaları içeren bu sınavlar, eyaletin başkentinde ve genellikle her yıl, Haziran ve Aralık aylarında yapılır.


Step 1 ve Step 2 için temasa geçilmesi gereken yetkili bilgileri:

NBME National Board of Medical Examiners
Examinee Support Services
3750 Market Street Philadephia, PA 19104-3190
Telephone : ( 215 ) 590-9700
Fax : ( 215 ) 590-9457
Website : www.nbme.org
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ECFMG Educational Commission for Foreign Medical Graduates
3624 Market Street Philadephia, PA 19104-2685
Telephone : ( 215 ) 386-5900
Fax : ( 215 ) 386-9196
Website : www.ecfmg.org


Step 3 için temasa geçilmesi gereken yetkili bilgileri:

FSMB Federation of State Medical Boards
Department of Examination Services
PO Box 619850 Dallas, TX 75261-9850
Telephone : ( 817 ) 868-4041
Fax : ( 817 ) 868-4098
Website : www.fsmb.org
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Usmle hakkındaki tüm genel danışma soru ve sorunlarınız için:

USMLE Secreteriat
3750 Market Street Philadephia, PA 19104-3190
Telephone : ( 215 ) 590-9700
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


BAŞVURU KOŞULLARI

Step 1 ve Step 2

Step 1 veya Step 2 ye başvurabilmek için sınava başvuru anında ve sınav zamanında aşağıdaki koşullardan birini taşıyor olmanız gereklidir:

Liaison Committee on Medical Education (LCME) tarafından denkliği kabul edilmiş A.B.D. veya Kanada’daki bir tıp fakültesinin öğrencisi veya mezunu olmak
American Osteopathic Association (AOA) tarafından denkliği kabul edilmiş bir Amerikan tıp fakültesinin öğrencisi veya mezunu olmak
ECFMG tarafından denkliği kabul edilmiş A.B.D. dışındaki bir tıp fakültesinin öğrencisi veya mezunu olmak
Step 3

Step 3 başvurusu yapabilmek için aşağıdaki şartları taşıyor olmanız gerekmektedir:

Başvuruda bulunduğunuz lisans kurulunun istediği özellikleri taşıyor olmak
Tıp doktoru (MD) veya eşdeğeri bir dereceye sahip olmak
Step 1 ve Step 2 sınavlarını geçmiş olmak
A.B.D. dışındaki tıp fakültelerinin mezunları için ECFMG tarafından istenen nitelikleri taşıyor olmak

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Step 1 ve Step 2

Tıp eğitimini A.B.D. ve Kanada’da almış olanlar NBME, diğer tıp fakültelerinden mezun olanlar ise ECFMG kanalıyla başvurabilirler.

Step 3

Step 3 başvuruları FSMB veya lisans almak için başvurulacak eyaletteki tıp kuruluna yapılmaktadır. Başvuru şartları eyaletler arasında değişmektedir. Bu nedenle başvuruda bulunulacak eyalet tıp kurulu ile bağlantı kurulması önerilmektedir.

Test Merkezleri

USMLE testleri Sylvan Learning Systems’in 80 i aşkın ülkede 500’den fazla test merkezi aracılığıyla yapılmaktadır.

Ücretler

Oldukça pahalı bir sınav sayılır. Toplamda yaklaşık 7.000 – 10.000 USD’ye mal oluyor. Fiyatlar aşağıdadır.

USMLE 1 $660+140
USMLE 2ck $660+155 (USMLE 3 $570 + travel [only if H-visa sought])
USMLE 2cs $1200 + travel
ERAS $185
NRMP $90
State license $240
Interviews $1000 + travel
ESTIMATED TOTAL $5,000 + travel to the US (two trips if H-visa sought - one for USMLE 3, one for CSA with interviews)


Detaylı bilgi alabileceğiniz siteler:
www.amerikadaogrenim.com/exams/usmle.php
www.ecfmg.org
www.kirtok.com
www.ecfmg.org
www.fsmb.org
www.nbme.org
www.lcme.org
www.testprepreview.com/usmle_practice.htm (usmle'de sorulan sorulara örnekler)
www.studentdoc.com/usmle.html
www.umed.med.utah.edu/usmle/index.cfm

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.256 seconds